keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Zephyr

(Kuvat Tanu K.)

Löysin tämän nerokkaan mallin Ravelrystä. Istutetut hihat ilman ompelua, mikä nerokas keksintö! Metodin nimi on contiguous, sille löytyy oma ryhmäkin Ravelrystä. Neuletakki on neulottu ylhäältä alas yhtenä kappaleena ilman ommeltuja saumoja. Istutetuin hihoin saa vähän sofistikoidumpaa jälkeä, kuin raglan-metodilla. :)

Aluksi oli vähän vaikeuksia neuloa nappilistassa olevia kierrettyjä silmukoita. Kirjasin hankaluuteni ja helpompaankin tapaan linkin Ravelryyn. Aluksi laitoin tähän ulsterinapit, kuten malliohjeessa, mutta ne eivät istuneet minulle eivätkä pysyneet kunnolla kiinni, joten päädyin tällaiseen hakaneulekiinnitykseen. Hakaneula on hankittu Bijou Brigittesta.

Mutta lanka. Olen todella todella todella pettynyt. Ja pettymyksen syyn voi nähdä näistä viimeisistä kuvista. Neuletakki ehti olla käytössä noin kolme kertaa ennen kuin veljeni ehti tulla kuvaamaan kunnolla. Kolmen käyttökerran jälkeen lanka oli jo ihan nypyillä hihojen alta ja pinta lähes huopunut kyljistä :(. Pettymys on todella suuri varsinkin, kun lanka maksoi kohtuullisen paljon vaikka alennusmyynnistä ostinkin.
(Kuvat Tanu K.)

Yarn: Debbie Bliss Cashmerino Aran
Needles: 4,5 mm & 5 mm

Muistakaa arvonta! Linkki sivupalkissa. :)

8 kommenttia:

 1. Upea neuletakki!!! Istutetut hihat ilman ompelua? Mahtava vinkki. Kiitos. Harmillista tuo langan nyppyyntyminen ja huopuminen. Oletko katsonut Ravelrystä olisiko muillakin samanlaisia kokemuksia?

  VastaaPoista
 2. Blogissani on sinulle tunnustus!

  VastaaPoista
 3. Kaunis takki! Harmi tuota lankaa.

  VastaaPoista
 4. tosi kaunis takki huopumisesta huolimatta.
  inhoan isolla I.llä olkasaumoja joten tuo oli kuin viesti taivaasta että on sellaisia malleja jossa niitä EI ole :D

  VastaaPoista
 5. Henna, ollos hyvä vinkistä. :) Viisas olisi tietenkin lukenut lankaan liityvät kommentit Ravelrysta etukäteen, mutta ostin tuon langan ihan ex tempore -ostoksena Lankatalo Priiman ystävämyynnistä ale-hintaan, eli ei tullut luettua etukäteen. :( Nyt kun luin niitä kommentteja, niin todellakin monilla oli samoja ongelmia langan kanssa, huopumista, nyppyyntymistä ja vanuttumista :(

  Eltsu: Kiitos Eltsuseni <3! Mä taidan olla vaan maailman huonoin noiden tunnustusten kanssa, en oikein saa aikaiseksi tehdä niille mitään :/

  Neulisti, Kiitos. :) Todellakin, harmi lankaa.

  Casa: Todellakin, mainio systeemi neuloa ilman saumoja, mutta vaatii vähän laskemista jos aikoo itse soveltaa johonkin malliin. Tuo Zephyr oli onneksi valmis malli :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis takki!
  Tuota systeemiä minäkin olen vilkuillut sillä silmällä, mutta peruslaiskana en ole saanut suomennettua...

  VastaaPoista
 7. On tosi kaunis takki! ja hakaneulakiinnitys sopii tosi hyvin mun mielestä just tommosiin pidempiin neuletakkeihin :)

  VastaaPoista
 8. Taas kerran aivan ihana neule! Pitkästä aikaa itsellänikin nostaa neuleinspis päätään, kun etsin räveltämöstä contiguos-malleja :) Kiitos sinulle!

  VastaaPoista

Olen iloinen kaikista kommenteista!