Askartelua


Olen tosi huono askartelemaan lasteni kanssa. En vaan jotenkin jaksa ryhtyä siihen hommaan, värien ja liiman kanssa suttaaminen ei ole lempipuuhaani, esivalmisteluihin menee hirveästi aikaa, yleensä ei ole mitään järkeviä tarvikkeitakaan vaan pitäisi erikseen käydä niitä askartelukaupasta hakemassa. Nyt päätin ryhdistäytyä, sillä pojat olivat pitkään kärttäneet askarteluhommaa ja säästäneet jäätelötikkuja askartelua varten.



Näin Pinterestissä idean pyykkipojista tehtyihin lentokoneisiin. Ajattelin, että pojat voivat tehdä sellaiset, ja minä teen samalla pyykkipojista itselleni kivemman ja kauniimman kynätelineen (tämäkin idea Pinterestistä bongattu) kuin nykyinen. Hain Sinellistä akryyliaskartelumaalia (pojat olivat mukana, saivat itse valita värit), pari pientä sivellintä ja vuorasin ruokapöydän sanomalehtipaperilla. Kynätelineen pohjana toimii maalattu matala säilykepurkki.



Pojat läträsivät innoissaan maalilla, vaikka pienempi halusi vähän apua välillä. Lentokoneilla ei juurikaan leikitty, varsinkin 3-vuotias oli ihmeissään ja vähän pettynyt hetken aikaa, kun ei se lennä (paperilennokkeja olen pojille joskus taitellut ja niitä ne lennättävät mielissään, ehkä pyykkipoikalentokone assosioitui siihen), mutta ne pääsivät leluhyllylle paraatipaikalle.

Kommentit

Suositut tekstit