Kesäbolero


Kun et tiedä, mitä jostakin langasta tekisit, tee Taikabolero. Ostin tätä lankaa Karnaluks-reissulta Tallinnasta ilman mitään tietoa, mitä siitä tekisin. Selailin Ravelryssa vaikka kuinka kauan etsien tästä langasta tehtyjä töitä, ja mikään niistä ei oikein miellyttänyt. Sitten ajattelin, että kesäboleroa kuitenkin tarvitaan aina ja tein vanhan tutun Taikaboleron, mutta nyt toteutin mallin ilman hihoja. Kesätarkoitukseen se on ehdottomasti näin parempikin.



Ainoa harmittava asia tässä mallissa on, että nuo saumat tulevat kriittisille kohdille näkyviin, jos haluaa kiinnittää boleron edesä jonkinlaisella rintarossilla. Muuten tykkään mallista ja lankakin oli hyvää tämän toteutukseen. Lämmintä paksua puuvillalankaa.

Alan tulla ilmeisesti vanhaksi, sillä huomasin eilen ajellessamme mökiltä kotiin, että ilmastoidussa autossa alkaa inhottavasti niskaan vetää, kun ilmastointi on pidettävä lujalla auringon paahtaessa ikkunoista. Tämä bolero on silloin oiva autoiluasu - lämmittää loistavasti niskaa olematta silti liian kuuma. :)






Lankaa jäi jäljellä seitsämän kerää ja olen jo löytänyt määrälle sopivan mallin. Siitäkin tulee kiva kesäneule.

Malli: Taikabolero by Arja Viitala
Lanka: Rowan All Seasons Cotton, vihreä 214, menekki 5 kerää (50 g/kerä).
Puikot: 5 mm

Kommentit

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit