Pitsitunika

Alpakkaa (80%) ja silkkiä (20%) - ihana ja pehmeä sekoitus. Ei kutita ja lämmittää sopivasti. Voi pitää pitkähihaisen paidan kanssa tai lyhythihaisen paidan kanssa.

Taisin tehdä oman nopeusennätykseni tämän kanssa, tämä taisi olla puikoilla noin kuusi viikkoa. Neuloin alaosan suljettuna neuleena, sillä inhoan neulesaumoja. Yläosasta tuli ihanan muhkea ja saumat menevät pitsin sekaan piiloon mainiosti. Pääntielle, hihansuihin, rinnan alle ja helmaan on pujotettu ohutta kuminauhaa. Ohjeessa ei ollut mainintaa kuminauhan pujottamisesta rinnan alle, mutta neulekerhokaverini vinkkasi, että tunika on parempi näin ja niin se onkin.

Miten se kuvaaminen on aina niin vaikeaa? Valoa on joko liikaa tai liian vähän. Taustalle osuu aina jotain sellaista, mitä sinne ei kuulu. Naamasta on ehostus unohtunut ja vaate aseteltu huonosti päälle. Käytiin sitten 20 asteen pakkasessakin kuvaamassa, eikä mies hoksannut sanoa, että aluspaitakin näkyy takaa. ;)

Malli: Neulottu pitsitunika (Anne-Maija Immonen), malli 44. Novita Syksy 2010
Lanka: Austermann Alpaca Silk, vajaa 13 kerää (á 50g/kerä).
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm.

Kommentit

 1. Onpa kaunis! :) Kunpa omakin kärsivällisyys ja taidot riittäisi tuollaiseen..

  VastaaPoista
 2. Tästäkin tuli kiva. Tallinnan listalle, apua..

  VastaaPoista
 3. aivan ihana...Tahtoo kanssa tuollasen.. :) Koskahan ennättäisin tekemään itelleni kun tuntuu että aika on kortilla muutenkin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista kaikille!

  SatuK: Tuo lanka erityisesti oli kyllä Tallinasta raahaamisen arvoinen. Taidan ostaa sitä lisää, varsinkin, jos noita meidän tiettyjä suosikkimerinovillalankoja ei enää löydy/ovat loppuneet (Lane Cervinian langoista puhun siis).

  VastaaPoista
 5. DreamHost is definitely the best hosting provider with plans for any hosting needs.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit