Under the Palm TreeMe lomailtiin vuodenvaihde. Ihana, ihana, pitkä kahden viikon loma tropiikissa, kohde Thaimaa, Koh Lanta. Kaiken voi sanoa olleen ja menneen täydellisesti. Pojat polskivat vedessä minkä kerkesivät, ravut juoksivat rannalla, vedenalainen maailma oli uskomattoman hienoa, ruoka oli hyvää ja maisemat vertaansa vailla. Ratsastettiin elefanteilla, seikkailtiin viidakossa (myös lapset, pienempi kantorepussa), käytiin lepakkoluolassa, ihmeteltiin vesiputousta, ajeltiin pikaveneellä, rakennettiin hiekkalinna puhtaanvalkoisesta hiekasta, uitiin turkoosinsinisessä vedessä. Ja joka päivä +30 astetta, aurinkoista tai puolipilvistä. Vain yhtenä päivänä sadetta. Voiko parempaa olla?

Miehen kanssa jaettiin sukelluspäivät siten, että päästiin molemmat kolmena päivänä sukeltamaan. Ja minä näin ensimmäistä kertaa elämässäni valashain. Uskomaton kokemus, maailman isoin kala ja hailaji, planktonia syövä otus. Tosin tämä näkemäni ei ollut vielä täysikasvuinen, vaan 3-4 metrinen. Iso ja kunnioitettavan näköinen otus silti, joka kävi katsomassa meitä sukeltajia noin 10 metrin etäisyydeltä ja häipyi sitten syvälle siniseen. Sanattomaksi veti.

Pattern: My own, improvised
Yarn: Rowan Bamboo Tape
Needles: 4,5 mm

Juuri ennen lomaa sain valmiiksi tämän neuletyön, joka syntyi vaan luomalla silmukat ja ryhtymällä työhön. Mitään varsinaista etukäteissuunnitelmaa ei ollut, vaan työ muotoutui siinä edetessään. Langan olin ostanut Karnaluksista syksyllä ja kesäneule siitä oli tarkoitus tehdä. Syntyi tämä tunika, josta tuli kieltämättä vähän epäkäytännöllinen. En tiedä, onko tälle todellista käyttöä kuitenkaan, helman rimpsustakin tuli vähän hölmö, kun en oikein etukäteen ajatellut, millaisen helman olisin tehnyt ja sitten siitä tuli tuollainen. Ravelrysta luin jo ennen aloittamista tästä langasta, että se venähtää käytössä. Ja niinhän siinä kävikin, kun pari päivää sitä lomalla pidin, siksi yritin tehdä mahdollisimman piukan mallin. ;) Kaula-aukkoon tein "rei'ityksen" eli siihen ajattelin pujottaa vielä nyörin tai laittaa napin kaula-aukkoon, jos se liikaa siitä venähtää. Näin keskellä talvea näiden kuvien laittaminen tänne tuntuu todella alastomalta. Mutta tässä vielä yksi, niin saa käsityksen millainen tämä on edestä.

Kommentit

 1. Mä tykkään tosta neuleesta! Et sattunut ohjetta kirjoittamaan neuloessasi?
  Ja ihania lomakuvia!

  VastaaPoista
 2. Salla, kiitokset. En varsinaisesti kirjoittanut mitään ohjetta, mutta muistiinpanoja kylläkin silmukkamääristä ja muotoiluista. Voin kirjoittaa muistiinpanot puhtaaksi ja julkaista täällä, kunhan ehdin. :)

  VastaaPoista
 3. Iki-ihana! Toivottavasti ei venähdä ihan liikaa.

  VastaaPoista
 4. hieno on tunika ja kuvat!!!
  ja tervetuloa vilpoiseen suomeen takaisin :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit