Silversmith Hoodie

(Photos by Tanu Kallio)

My new favorite hoodie - Silversmith Hoodie. I wanted to make "Aranish" hoodie cardigan with modern flavor. That is why there is Stockinette st included and hood attached. I-cord bind off finishes the buttonband. Cardigan is worked from top-down. Hood stitches are picked from the neck and buttonband stitches are picked from the fronts at last. Major part of this cardigan features mini cables, 1/1 cables that can be worked without cable needle. I have provided a video tutorial for that. 

The sample cardigan is worked with Malabrigo Rios in colorway Sand Bank. Perfect winter cardigan!

Yarn: Malabrigo Rios
Needles: US8/5 mm, US7/4,5 mm & US6/4 mm 


Uusi lempparihupparini Silversmit Hoodie. Huppari neulotaan ylhäältä alas saumattomasti. Hupun silmukat poimitaan pääntieltä ja nappilistan silmukat etukappaleiden reunoista. Suuri osa hupparista on minipalmikoita, 1/1-palmikoita, jotka voi tehdä ilman palmikkopuikkoa (ohjeessa on videolinkki tekemääni videoon). 

Mallikappale on tehty ihanasta Malabrigo Rioksesta värissä Sand Bank.

Kommentit

 1. Tää on kyllä vuoden upein takki, ihan langan väriä myöten! Ja kuvat taas niin laadukkaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). On kyllä ihan oma lemppari myös :).

   Poista
 2. Kauniita pintoja ja kiva toi i-cord-reuna nappilistaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. I-cord piti saada, tuntui muuten jotenkin lörpältä tuo hupunkin reuna. :)

   Poista
 3. Voi miten ihana!
  Sweet ROSIE ohje odottaa lankoja, toinen Hippie pitäisi neuloa puuvillaisena, tuonkin haluaisin ..
  Miks pitää olla työ joka imee kaiken energian ja ajan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on kyllä neulojan ikuisuusongelma. Liian vähän aikaa ja liikaa kaikkia projekteja, jotka pitäisi tehdä.

   Poista
 4. Kaunein unisex neule mitä olen nähnyt. Neulon vähän, mutta tätä haluisin yrittää. Insta kuvissa miehen päällä, mutta näyttää mielestäni vähän turhan piukalta, siis mun makuun. Mikä on ohjeesi isoin koko ja mikä koko on miesmallin päällä kuvissa? Terkuin Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoin koko on 2XL, jossa rinnanympärys on 128 cm ja se on siis kuvissa olevan miehen päällä. Tuo testineulojani, joka teki miehellensä, teki ilman vyötärökavennuksia/-lisäyksiä eikä muokannut hartioista. Olkapäästä olkapäähän eli hartaleveys tuon koko on 44 cm, mutta se ei sisällä "hihakuppia", joka luonnollisesti tulee hihan asettuessa eli siihen tulee pari senttiä lisää. Hartialeveysmitta kannattaa siis mitata niistä luista jotka tuntuu olkapäässä vahvimmin. Jos olet taitava muokkaaja, voi tuota hartialeveyttä saada helposti lisää pidentämällä esim. sentin olkapääkappaleita, jotka neulotaan ensin. Silmukoita vartaloon poimitaan sitten noiden olkapääkappaleiden reunoista, eikä niiden määrää kannata muuttaa, jos rinnanympärys on ok. Mutta tuolla saisi pois "kireyttä" hartioista, jos on kovin leveät hartiat. Toivottavasti tämä auttoi edes vähän...?

   Poista
 5. Wow, this pattern is amazing! I like it very much and hope that I will find some time to knit this cardigan by myself :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! I am hoping, too, that you will find time to knit this ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit