Taikabolero
Lankakaapissa on pyörinyt kolme kerää Novitan Rose Mohairia tällaisen beigen värisenä jo ainakin vuoden päivät. En oikein muista, mihin tarkoitukseen olen kerät alun perin hankkinut, mutta vihdoin löysin niille käyttöä, kun selailin vanhoja Novitan lehtiäni. Minulla on muutama röyhelöpaita, jotka kaipaavat jotain seurakseen olkapäille ja selkään varsinkin, kun vielä käytännössä talven puolella ollaan.

Lankaa tähän boleroon meni vähän yli kaksi kerää ja vajaa kerä odottaa jämälankainspiraatiota. Ehkä teen siitä jonkun asustekukkasen tai jotain muuta kivaa. Olen jotenkin vältellyt Rose Mohairin neulomista, en ole löytänyt kivoja malleja tai lanka ei muuten vaan ole inspiroinut. Tästä tuli kuitenkin ihan kiva, helppo pitsikuvio oli hauska neuloa ja työ valmistui nopeasti. Lankakaapissa odottaa heräteostoina aikoinaan Elma-messuilta hankittua Rose Mohairia: 12 kerää harmaata ja noin 10 (en nyt tarkistanut määrää) kerää mustaa. Onko vinkkejä mitä niistä voisi tehdä? Riittoisaa tämä lanka on, joten niistä saisi vaikka mitä...

Alkuperäisessä Novita-lehdessä olleessa mallissa oli muuten muutama virhe, jotka huomasin onneksi ennen aloitusta. Netistä löytyi vastaava korjattu ohje.

Malli: Taikabolero by Arja Viitala, Novita Syksy 2009
Lanka: Novita Rose Mohair, väri beige (633)
Puikot: 5 ja 6 mm.

Kommentit

 1. Onpas TOSI kiva bolero! Teen itsekin samanlaisen. Tai kaksi. Tai monta ;)

  :)Meeri

  VastaaPoista
 2. Mäkin ajattelin tehdä vielä toisen. Ainakin mustan. :)

  VastaaPoista
 3. Hienon mallinen ja näköinen bolero ;)

  VastaaPoista
 4. Piti kysymäni, minkä kokoisen teit? XS vai se S/M? JOtenkin hämmentävä kokojaottelu, aika iso harppaus XS:stä M:ään :/

  :)M

  VastaaPoista
 5. Meeri, tein S/M-kokoisen. Aika sopivan kokoinen tuli. Toisaalta tuossa mallissa ei haittaa, vaikka se olisi vähän isompikin. :)

  VastaaPoista
 6. Jaahas... Ihmekös kun tuo näyttää niin pieneltä, aloin tehdä kokoa XS ;) No, menee sitten Kertulle ;)

  VastaaPoista
 7. Kaunis bolero ! Olet taitava nainen, ihailen jaksamistasi ja tasaista työnjälkeä !

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit