Purtit

 (Huh, miten hankalaa on saada käsitöistä edustavia kuvia, kun ne ovat meidän liikkuvaisten mallien päällä. Kuvat ovat siten sinne päin, valitteluni.)

Heinäkuun kuumina hellepäivinä syntyi pari neuletakkia talveen. Malli oli selkeän yksinkertainen neuloa, raitakuviot vedin kuitenkin omasta päästäni vähän sen mukaan miten paljon lankoja oli. Nämä langat on epämääräisiä jämäkeriä tai harhaostoja kaapin perältä, jotka nyt pääsivät järkevään käyttöön. Ainoa muutos, jonka malliin tein, oli lisää leveyttä hihoihin, jotka vaikuttivat mielestäni liian kapeilta kainalosta. Hihat on tehty pyörönä sukkapuikoilla. Molempiin takkeihin tein lisäyksi 4x2 enemmän kainaloa kohti kuin ohjeessa oli. Ja mielestäni neuleista tuli juuri sopivat näin.

Oli todella hankalaa löytää sopivan väriset vetoketjut, eikä ne nytkään ole lankojen väriset, mutta menee nyt näin. Lähimmin lankojen värejä muistuttavat vetoketjut löysin lopulta Tikatasta. Tämä oli muuten eka kerta, kun tein I-cord -vetoketjureunukset ja siistimmin silloin saa vetoketjun ommeltua. Tosin isoveljen vetoketjun toisen puolen jouduin kertaalleen purkamaan pois ja ompelemaan uudestaan kiinni, sillä raitakuvio ei mennyt ihan kohdilleen. Ei se vieläkään ole täydellisesti, heittää ehkä puolisen senttiä, mutta saa luvan kelvata. Neulekerhossa tuli puhetta vetoketjujen ompelemisesta neuleeseen, tehdäänkö se koneella vai käsin. Minä teen sen laiskana aina koneella, käsinompelu ei ole tullut edes mieleeni. Miten sinä ompelet vetoketjun neuleeseen?

Malli: Purtti by Jenni Österman (Neulekirja - Tähkäpää ja muita lempineuleita).
Langat: Isoveljen Purtti BC Garn Lucca turkoosi ja tummanruskea, BC Garn Semilla limenvihreä. Pikkuveljen Purtti Schoppel-Wolle On Touch hasselpähkinä, oranssi ja lime. 
Puikot: 4 (resorit) ja 5 mm.

Kommentit

 1. Hurmaavat neuletakit!!!
  Minä harsin ensin vetoketjun kiinni neuleeseen, sitten ompelen koneella. Hyvin ja helposti on mennyt aina ja kiinni pysynyt.

  VastaaPoista
 2. Harsiminen, todellakin, olen aivan unohtanut sellaisen järkevän työvaiheen olemassaolon :P. Taidan vaan olla niin patalaiska, että unohdan harsimisen tahallani ja kiinnittelen vaan nuppineuloin. Tällainen raitaneule olisi kyllä pitänyt harsia.

  VastaaPoista
 3. Laitan puuvillavinonauhaa nurjalle puolelle. Vetoketjun asetan oikealle puolelle hammastus poispäin keskiedusta.
  Kummallakin puolen on kangas, neule ei veny, ompelen pitkillä pistoilla.
  Vinonauhan toinen reuna sen ompelen käsin kiinni nurjalla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit