Helsinki - New York

Tämä malli oli helppo ja nopea neuloa. Saumojakaan ei ollut kuin kolme, mutta silti niitä tuntui olevan liikaa. Jos olisin ollut järkevä ja miettinyt etukäteen taas vähän enemmän, olisin vähentänyt saumatkin minimiin ja neulonut yhtenä kappaleena suurimman osan.

Mutta... Kuten kuvista näkyy, tästä tuli minulle vähän liian iso. Semmoinen saunatakkifiilis on tämä päällä. Olisi sittenkin pitänyt valita pienempi koko tai pienemmät puikot. Pohdin kahden pienimmän koon välillä aluksi, ja päädyin valinnoistani isompaan, kun ajattelin, että kivempi talvella, että alle mahtuu vähän enemmän kerroksia. Jos (ja ehkä kun) teen tämän uusiksi, niin vaihdan pienemmässä koossa puikotkin pienempään kokoon. Siistimmältä lopputulos tälle langalle olisi näyttänyt pienemmillä puikoilla. Neuletiheys oli sama kuin mallissa ja silti siitä tuli liian iso minulle.

Kerrankin voin esitellä vähän onnistuneempia kuvia kuin itse peilin kautta otettuja. Kameran takana on veljeni, joka opiskelee valokuvausta tällä hetkellä.
Pattern: New York Cardigan by Erin Harper (Ravelry link)
Needles: 4,5 mm & 5 mm.
Yarn: Austermann Alpaca Silk (beige 0005)

---

Kiitän muuten erästä lukijaa sähköpostista, joka koski blogiini kommentoimista. Blogikommenttieni asetuksena on ollut, että vain google-rekisteröityneet käyttäjät voivat jättää kommentteja. Tuo asetus on näköjään vaan unohduksissa jäänyt, kun arkailin aluksi asian kanssa. Mutta eihän siinä tosiaan mitään estettä ole, etteikö kuka tahansa voisi jättää kommentteja ja kommentteja on aina mukava saada. Vaihdoin asetuksen nyt niin, että kuka tahansa voi jättää kommentteja. Tervetuloa kommentoimaan siis kaikki! Ja onneksi ehdin korjata tämän ennen kuin arvonta päättyy ;). Mukaan arvontaan ehtii siis vielä.

Kommentit

 1. Oi kun ihana! Ja ihana asu kokonaisuudessaan. (Ja hyvät kuvat.)

  VastaaPoista
 2. meiju, todella upea neuletakki! Mä en edelleenkään käsitä missä ajassa sä teet näin valtavia töitä.

  VastaaPoista
 3. Todella upea neuletakki ja koko asu! Sä olet kyllä nopea neuloja :)

  VastaaPoista
 4. En voi kuin ihailla! (ja muutes, ensivaikutelmasta kuvittelin, että nämä on jotain kopioituja katalogi kuvia ;)

  Itse en saa neulottua sukkia kummempaa, juurikin siksi että neulominen on hidasta ja voin vain kuvitella sen äRsytyksen jos tulee väärä koko.

  VastaaPoista
 5. Upea takki, harmi ettei se istu niinkuin haluaisit. Väljä takki lämmittää liian tiukkaa paremmin ;)

  VastaaPoista
 6. Tuo on todella upea!
  En minäkään tajua millä ajalla teet tuollaisia upeita isoja töitä!
  Kuvat on mahtavat!

  VastaaPoista
 7. Kaunis neuletakki. Ja ei ainakaan näissä kuvissa näytä yhtään liian isolle, toivottavasti vielä tykästyt itsekin. :)

  VastaaPoista
 8. Ihana on! :) ja oikein hyviä kuvia myös :)

  Hyvä Meiju!

  VastaaPoista
 9. Kiitos, kiitos kommentoijat :) Nyt olen kävellyt takki päällä töissä tämän päivän ja täytyy sanoa, että vähitellen alan tottua tähän isoon kokoon. Ihan kiva se on näinkin :)

  Ja niille, jotka ihmettelevät, että miten ehdin neulomaan, niin suosittelen lyhennettyä työviikkoa (30 h/vko) ;). Apua on myös siitä, että lapset antavat useimmiten mun neuloa sohvalla ihan rauhassa, samalla kun leikkivät siinä olohuoneen lattialla. Aika hyvin siinä leikkiin pystyy osallistumaan neuletyökin kädessä. Hyvin usein meillä leikitään nykyään jotain eläinperhettä, jonka äiti neuloisi nyt ;). Ja legotyömaalla pystyy ihan hyvin olemaan neuletyö käsissä. :)

  VastaaPoista
 10. Wau mitä kuvia! Neuletakki on upea, ja ihailen myös tyyliä kokonaisuudessaan. Jestas miten ihanat saappaatkin, oih!

  Tuossa mallissa on kyllä ihan turhia saumoja, vaikka se muuten onkin varsin kiva neuloa. Ehkä se reilu koko alkaa tuntua ihan hyvältä ratkaisulta, kun ilmat tästä vielä kylmenevät. ;)

  VastaaPoista
 11. Heips! Täällä muutkin kommentoinut, ja piti tulla sanomaan samaa että ei mielestäni ollenkaan iso! Ihania kuvia!!!!! terv. ingrid

  VastaaPoista
 12. Vilma, saappaat on tosiaankin ihanat, ihan mun suosikit olleet tänä syksynä. :) Ne on Via Vai:n mallistoa, joka mulle oli aiemmin tuntematon hollantilainen merkki, Heppo.fi:stä nämä bongasit. Ja olivat todella kohtuuhintaisetkin. :)

  Ingrid, kiitos kehuista, kuvakehuterveisetkin menevät eteenpäin veljelleni. Olen tullut tosiaankin sinuiksi jo neuletakin kanssa ja käyttänyt sitä todella paljon nyt niin, että se alkaa takamuksen kohdalta jo kuluakin, kun istun sen kanssa niin paljon töissä :). Melkeinpä tekee nyt mieli neuloa tämä jo muissa väreissäkin. Iso kokokaan ei ole enää haitannut, talvella tosiaan mahtuu vaan enemmän alle. :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit