Isälle.Sunnuntaina koittaa isänpäivä. Meillä vietetään isänpäivää syöden kakkua ja puuhaillen kotijuttuja. Mieheni on jääkiekkofani - laji, josta en itse niin perusta. Mutta pitäähän sitä rakkaansa fanitusta jotenkin tukea, olkoon se vaikka hölmön lakin muodossa. Ja miehelläni on riittävästi huumorintajua pitääkseen tätä ;D. Lakki lahjoitettiin jo ennen isänpäivää ja lahjaan oltiin tyytyväisiä :).

Näin tämän mallin ensimmäisen kerran LIV:in Neulontakerho -ohjelmassa (Knitty Gritty - diynetworks.com). Vaikka malli on ihan pöhkö ja muistuttaa minua 80-90-luvun laskettelulakkimuodista, rasta-neule näytti niin hauskalta tehdä, että halusin kokeilla sitä johonkin. Aikani mietittyä keksin tämän jääkiekkofanituslakin ja tein sen vielä miehen kannustaman Ilves-jääkiekkojoukkueen väreistä (mies on Pirkanmaalta kotoisin, siksi Ilves). Nyt kun Ilves taitaa olla vielä liigan hännillä, niin lakki tulee oikein sopivaan saumaan ;D.

Ja todellakin hauskaa noita rastoja oli tehdä. Minulla oli ehkä vähän liian paksusti lankaa (tein kaksinkertaisella langalla, kuten ohjeessa) tai liikaa välikerroksia (virhe ohjeessa?), joten lakista tuli aika iso korkeussuunnassa. Ihan sopiva se silti on käyttötarkoitukseensa.

Pattern: Man's rasta hat by Annie Modesitt & Drew Emborsky (rav. link)
Yarn: Lane Cervinia le fibre nobili Val Gardena (musta), Lane Cervinia le fibre nobili Mambo (keltainen 2 kerää), Lane Cervinia le fibre nobili (vihreä 2 kerää).
Needles: 5 mm & 6 mm.

---

Hiutale-myssyn ohje on nyt ladattavissa Ravelrysta englanniksi. :) Jos et omista Ravelry-tunnuksia, kokeile mennä tuosta Omat ohjeet -linkistä blogiotsikon alta ja klikata sieltä ohjeen kohdalta. Ilmoita minulle, jos et saa pdf-tiedostoa auki sitä kautta.

Kommentit

Suositut tekstit