Budapest kahdessa vuorokaudessa
Mitä Budapestissa ehtii kahdessa vuorokaudessa? Vaikka mitä, jos on oikein tehokas.

- Ajaa 2-ratikalla pitkin Tonavan rantaa. Kakkosratikkaa voi pitää halpana maisemareittinä, siitä on hyvät näkymät vanhan Budan puolelle ja Linnavuorelle.


- Tutustua kaupungin suureen keskuskauppahalliin (Központi Vásárcsarnok), josta tuliaisiksi voi tuoda esim. erilaisia makkaroita. Itselleni löysin kivan laadukkaan laukun erittäin edulliseen hintaan.
- Syödä lounaaksi unkarilaista epäilyttävältä näyttävää, mutta erittäin hyvää gulassikeittoa yhdessä Váci utca -kadun viihtyisistä kahviloista.


- Tutustua uuteen moderniin ja jättimäiseen ostoskeskukseen Westend City Centeriin. Shop til u drop. Hintataso hitusen halvempi kuin Suomessa.

- Ottaa kuvan massiivisesta parlamenttitalosta, joka muistuttaa Lontoon Houses of Parliament:ia.- Tutustua Linnavuoren alueeseen. Ylös mentiin köysiratikalla (Budavári Sikló) ja alas käveltiin. Käydä Linnavuorella sijaitsevassa National History Museumissa ihmettelemässä, mitä kaikkea sodan jäljiltä on säilynyt ehjänä tai rikkinäisenä.
- Ihmetellä Linnavuorelta käsin pimenevää kaupunkia ja syttyviä kaupunginvaloja. Kävellä pitkin Budapestin kaunista Széchenyi-Lanczhid -siltaa.
- Ajaa yhdellä maailman vanhimmista metrolinjoista. Budapestin metron ykköslinja, joka kulkee heti katutason alla ja jonka pääosa asemista on säilytetty vanhassa asussaan on erityisesti tutustumisen arvoinen. Metro paukkuu, kirskuu, metelöi ja huutaa, mielenkiintoinen kokemus.- Kylpeä Széchenyin kylpylässä, joka lämpimine ulkoaltaineen on vähintäänkin eksoottinen kokemus. Budapest on kylpyläkaupunki, kylpylöitä on kaupungissa useita.- Kurkistaa Saint Michael's Churchiin, yhteen Budapestin yli sadasta kirkosta.- Tepastella Fashion Streetille, Váci utca -kävelykadun pohjoispäähän. Shop, shop, shop!

Budapest on kaunis, tutustumisen arvoinen. :)
Kommentit

  1. Vaikuttaa tehokkaalle Budapestin reissulle :) Kivoja kuvia! Ja toi parlamenttitalo on kyllä valtava ja kaunis rakennus.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit