Miss Knitty

Tänään neulekerhomme osallistui Ruttopuistossa (Vanha Kirkkopuisto, Helsinki) neulegraffititapahtumaan. Tapahtuma on osa World Design Capital Helsinki 2012 –ohjelmaa ja sen järjestivät Helsingin Nuorisoasiainkeskus ja Novita. Lisätietoa tapahtumasta löytyy esim. täältä, täältä ja täältä.

Olipa hauskaa! Teemamme oli lähinnä käyttää kaikki kamalat jämälangat pois ja pitää hauskaa keskenämme. Neulomisen tähän aloitimme muistaakseni toukokuussa, käytiin katsomassa puuta ja ryhdyimme yhdessä ideoimaan, millainen meidän neulegraffitista voisi tulla. Idea Miss Knittystä ja sen toteutuksesta syntyi vähitellen, lähinnä aivoriihi-menetelmällä - kukin heitteli ideoitansa ilmaan ja niitä sitten jatkojalostettiin yhdessä tai hyväksyttiin sellaisenaan. Erityisen terapeuttista oli neuloa kaikki kaapeista lyötyneet, mitä oudoimmat jämälangat pois. Yhdessä ihmeteltiin, mihin ihmeen projekteihin ne on alunperin hankittu. ;) Näissä puissa värikkäät langat pääsivät hienosti oikeuksiinsa :).

Media oli melkoisen kiinnostunut tapahtumasta, YLEn Puoli seitsemän -ohjelma pyöri paikalla, Hufvudstadsbladet kävi jututtamassa, Nuorisoasiankeskuksen tiedottaja kävi jututtamassa meitä ja PAMilaiset kävivät myös kyselämässä työmme taustoja.

Miss Knittystä tuli hienompi ja hauskempi, mitä osasimme alun perin kuvitella, meidän neulekerholaisten alter ego, kaikki me haluaisimme pukeutua näin, mutta emme vaan kehtaa ;). Miss Knitty sai massiivisenkin hameenkin, kun aluksi pelkäsimme, riittääkö meidän yhteiset neuleet puun ympäri ollenkaan. Tähän puuhun meitä neulekerholaisia oli yhdeksän neulojaa, jokainen teki sellaisen osuuden, minkä itse ehti ja katsoi jaksavansa tehdä.
Today our knitting club ladies participated to Knit'n'Tag -event at Ruttopuisto (Vanha Kirkkopuisto, Helsinki). The happening was part of World Design Capital Helsinki -2012 program and was organized by Novita and Youth Department Helsinki

Miss Knitty is ready! She is our knitting club ladies' alter ego. We spent all our waste yarn to this project and wondered why on earth we had bought these kind of yarns first place ;D. We had great fun, and Miss Knitty turned out to be more beautiful than we expected. :)
Kommentit

 1. Aivan ihana! Ihmeissäni katselin puistossa kuinka kaikilla oli riittänyt toinen toistaan mahtavimpia ideoita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin kurkkaamassa sinunkin työtä, hieno on. Ja ihana nettiputiikki sulla, täytyypä tulla kunnon vierailulle!

   Poista
 2. Porukassa luovuus kukoistaa - aivan mahtava teidän Miss Knitty! Teillä varmaan itse prosessi, ideasta suunnitteluun, valmistelut ja yhdessä neulominen, on sinällään ollut palkitsevaa - Mikä riemuntunne ollutkaan, kun lopputulos on vielä huikeanpi kuin kukaan osasi odottaa!
  Toivottavasti media jakaa tuottamaanne iloa ja väriä eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanasta kommentista, joka todellakin pitää paikkansa. Neulekerhon naisten kanssa todellakin suunnittelu ja toteuttaminen oli se paras juttu - ja tottakai myös lopputulos. :)

   Poista
 3. Aivan ihana! Hihh... hymyilyttää vaan :) Tosi hauska idea ja piristää kivasti kaupunkikuvaa. Hyvä Te!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit