Cottage KitchenKun olen törmännyt blogeihin, joissa remontoidaan vanhaa taloa, kuvat remonttia vailla olevasta vanhasta ovat jo itsestään niin romanttisia, että minulle melkein kelpaisi asua sellaisessa, kun vain vähän siivoaisi. Meidän mökki sen rinnalla vaikutti jotenkin ensivaikutelmaltaan ihan kaatopaikalta (ennen-kuvat lopussa). Mutta nyt kun ollaan saatu jotain jo melkein valmiiksi, täytyy todeta, että mökki on juuri oikea meille. Me kun ei pyritä mitenkään täydellisyyteen ainakaan tässä projektissa, kunhan saadaan sellainen paikka, jossa on kiva olla ja viettää kesiä lasten kanssa. Ja yritetään siinä sivussa silti remontoida jotenkin järkevästi taloa jokseenkin kunnioittaen.

Mutta. Vihdoinkin! Mökkikeittiö on käyttökelpoinen! Tämän kesän puristus oli keittiön teko, mies teki sen käytännössä melkein yksinään ja veljensä kanssa, minä tuskailin vieressä lasten kanssa, että milloin pääsee järjestelemään tavarat paikoilleen. Ja nyt kun keittiö on melkein valmis, on loma tietysti ohi ja pitää lähteä kotiin.

Taisin joskus täällä harmitella, että mökistä ei löytynyt paljon mitään säästämisen arvoista, ihanaa arvokasta vanhaa. Joku vanha Singeri (joka olikin Husqvarna) oli, vanha kaappi, naulakko, vähän räsymattoja ja siinä se. Mutta nyt täytyy todeta, että siinähän on just tarpeeksi, ellei liikaakin. Ja kauniita tavaroita kaikki. Yläkuvissa näkyvä ruokapöytä oli mökissä, meille käyttökelpoinen. Kaikista tuoleista tykkään, joita mökistä löytyi. Kaksi niistä on tosi vanhoja, toinen niistä on vintillä ja toinen palvelee yhtenä ruokapöydän tuolina.Tästä kaapista, joka on ulko-oven vieressä, tykkään erityisesti. Aivan ihana. Joku on vaan naulannut siihen 80-luvun puunaulakon, olkoot siinä. Kaappi tarvitsi pientä tukemista, mies tuunasi sinne jotain rautoja taakse, mutta nyt se pysyy taas pystyssä.

Husqvarnan päällä on jotain teippejä, jotka ovat vuosien varrella liiskautuneet ällöttäväksi liimatöhnäksi. Kaveri vinkkasi, että saisin ne voilla pois. Täytyy yrittää. Ompelukone toimii nyt meidän "eteispöytänä", mutta saa nähdä jospa uskaltaisin polkaista sen joskus käyntiin. Löysin vielä ompelukoneen vetolaatikoista vanhoja ompeluaarteita, niistä kerron ehkä joskus enemmän vähän myöhemmin. Peili ja naulakkokin ovat vanhoja mökistä löytyneitä.


 

Verhot, samoin kuin keittiökaappien ovina toimivat verhot ovat Amy Butlerin kankaita, ja ompelin ne itse. Kunhan ette keskity siihen, että listat puuttuu ja tuosta yläikkunanpokista puuttuu maalit, niin hyvä on ;). Kun on kaksi vilkasta poikaa "remonttiapulaisina", niin on pakko vaan tyytyä siihen, että viimeistely tapahtuu sitten joskus...
Kaikenlaista tuli vastaan projektin aikana. Ihmeellistä nastoilla lankkulattiaan kiinnitettyä muovimattoa. Vanha puuhella, joka harmikseni piti heivata pois käyttökelvottamana eikä sitä voinut koristeeksikaan jättää, kun se kammarin takkaa lämmitettäessä savutti sisälle. Ja meidän pirtaan olisi nyt ollut liian vaivalloista miettiä, olisiko sen saanut jotenkin korjattua, mutta se oli ihan konkreettisesti halkikin kyljestä.

Virkkasin matonkin siinä samalla, kun mies teki hikisempiä töitä. Aloitin leikkaamalla kuteet vanhoista lastenvaateylijäämäkankaista. Tarkoituksena oli tehdä kokonaan ruskea matto, mutta kudetta ei tietenkään ollut tarpeeksi ja tuli sitten monivärinen matto. Kovasti mallailin, mihin ihmeeseen se keittiössä oikein sopisi (tai mökillä ylipäätään), kun se ei oikein mätsännyt kirkkautensa vuoksi noiden vanhojen räsymattojen kanssa (joita en muuten kuuraamallakaan saanut ihan pohjaltaan valkoisiksi, harmaita ovat, mutta silti niissä riittää tarpeeksi värejä). Päätin sen sitten lopuksi jättää "eteismatoksi", jalkojen alle heti sisälle tultaessa. Niin se on riittävän kaukana vanhoista matoista. Ehkä se löytää paremman paikan joskus myöhemmin... Ja kyllä, näette oikein, lattialankuissa on reikä, josta melkein näkee maahan (mökin alla on tyhjää tilaa, se on perustettu muutamien sitä kannattalevien nurkkakivien päälle).


Crocheted rug
Pattern: Aura-matto by Kauhavan Kangasaitta Oy, Marja Rautiainen. Ravelry-link here.
Tricot weft rags, cutted from old children left over clothes fabrics.
Hook: 10 mm.Kun keittiö on melkein valmis, niin muuta ei enää tarvitsekaan tehdä. Lähiaikoina. :) Vintti tehtiin viime kesänä, se on nyt nukkumakelpoinen. Kammarille tehdään jotain joskus, se on huonosti aikoinaan listojen päälle tapetoitu, mutta nyt ihan kiva ja oleskelukelpoinen. Keittiössä ei ehditty tekemään yhtään ruokaa, kun piti lähteä kotiin. Huomattiin myös, että meiltä puuttuu mökiltä vaikka mitä keittiötarvikkeita. Anopin keittiö palveli meitä remontin aikana, heidän mökki on ihan lähellä ja sitä sai onneksi käyttää, anoppi avuliaasti teki meille tuoreista kanttarelleista piirakankin eräs päivä.


Lopuksi vielä nämä ennen-kuvat. Huokaus. Tuo pöydän päällä oleva kaappi pelastettiin vintille poikien yöpöydäksi ja itse pöytä on nyt kammarin puolella ikkunan ääressä ilman muovikangasta. Hmm... tuota puna-mustaa muovikelloakin, nyt on joku muu kello etsinnässä ;). Me pidetään nyt hyvää huolta mökistä tästä eteenpäin.Ja viimeinen kuva on todellisuutta, ihan sitä millainen meidän mökin sisääntulokuisti on ja tulee olemaan vielä varmasti hetken aikaa. Huokaus, mutta eiköhän se tästä etene...


Our summer cottage kitchen is almost finished and done. Some little details still need to be fixed, but I am happy now! The last pictures are before-pictures and the last one is our porch during the renovating...

Kommentit

 1. Ihanalta näyttää! Juuri tuollaista mökillä pitääkin olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Ja niin mun mielestäkin pitää ;). Ja tuo kuistin tilanne korjaantuu, kun remontti etenee...

   Poista
 2. Hienoa työtä olette tehneet ja olleet ahkeria, wautsi! Ja uskon että pidätte mökistä hyvää huolta. Varmasti ihanaa viettää kesää ja lomaa tuollaisissa maisemissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkeruudesta miehelle kymppi, mä oon lähinnä kärsimätön remontoija ;). Ja on ihanaa tuolla kyllä, jos joskus liikuskelette siellä suunnalla kesäisin, niin puhelin käteen ja kylään ;). Tosin tuo on kyllä työleiri että töihin joutuu samalla... ;)

   Poista
 3. Kaunista, ihan oikea mökkikeittiö! Vanhat esineet ja yksityiskohdat luo mulle oikean mökkitunnelman. Huoh, kateellinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkään kyllä lopputuloksesta tosi paljon :).

   Poista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit