Amy Butler -säärystimet


(Omien jalkojen kuvaaminen on yllättän hankalaa...)
Amy Butler, ihana suunnittelija, on tehnyt Rowanille malliston. Neuleohjeet on julkaistu kirjasena (Rowan by Amy Butler - Midwest Modern Knits), jonka tilasin kuukausia sitten Laughing Hens -nettikaupasta. Kirjasesta löytyi mm. tämä ihana säärystinohje Rowanin Belle Organic -langalle. Itse tein nämä Novitan Nalle aloeverasta. Se aiheuttikin hieman päänvaivaa sillä lanka ei käyttäytynyt ihan siten, kuten suunnittelija oli ehkä ajatellut ;). Neule kiristi pitsikuvion kasaan, joten päätin pingottaa säärystimet muotoonsa, minkä jälkeen kuvio oli seuraavana aamuna sellainen kuin pitikin.

Ohje itsekin aiheutti hieman päänvaivaa, sillä en ole paljoakaan englanninkielisiä ohjeita lukenut ja nämä säärystimet oli ohjeen mukaan tarkoitus neuloa tasona. Onneksi neulekerhokaveri oli tutustunut ohjeeseen ja neulonut säärystimen suljettuna neuleena. Itse en olisi varmaan tajunnut saumanvarasilmukoiden olemassa oloa pelkästään ohjetta tankkaamalla, ellei sitä olisi väännetty rautalangasta minulle ;). En siis joutunut purkamaan kuin ihan alussa, kun mietin monellako silmukalla resorin teen. Hyvin säärystimet siis muotoituivat sukkapuikoilla suljettuna neuleena. Ruutupiirroskuvan puuttuminen ohjeesta ärsytti aluksi niin, että piirsin ohjeen perusteella oman ruutupiirroskuvan huomatakseni, että ohje oli ruutupiirroksena kirjassa puseromallin yhteydessä.

Malli: Long and lovely legwarmers by Amy Butler
Lanka: Novita Nalle aloevera, luonnonvalkoinen (010)
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm 

Kommentit

 1. Kuvakulmat ovat kieltämättä aika haasteelliset... ;) Mutta säärystimet ovat todella hienot!

  Anu

  VastaaPoista
 2. Hienot! Tulen kyselemään vielä tarkempia vinkkejä kunhan saan omani puikoille.

  VastaaPoista
 3. aivan tosi kivat, mistä voisin löytää ohjeen? suomenkielisen mielellää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että suomenkielistä ohjetta on olemassa. Tuo ohje löytyy Rowanin julkaisemasta Midwest Modern Knits (by Amy Butler) lehtisestä, jonka olen hankkinut brittiläisestä Laughing Hens -nettikaupasta. Muokkasin ohjetta vielä pyöröksi, kun se oli jostain kumman syystä tasona. Ohjeesta puuttui vielä neuletaulukko, joten piirsin senkin itse, niin oli helpompi seurata, missä menen ;). Muuten ohje oli suht helppolukuinen, kun vaan oppii englanninkieliset neulelyhenteen. Siihen olen käyttänyt Marjutin neulesanastoa (pitäisi löytyä googlaamalla).

   Poista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit