Raitaa ja Amy Butleria


Jatketaan Amy Butler linjalla. Samasta kirjasta kuin säärystimet, on tämän neulemekon ohje. Ja mekosta tuli aika ihana! Lanka on melko ohutta merinovillalankaa, ihanan pehmoista. Tarpeeksi lämmintä talveen, jolloin mekon alla voi pitää vaikka pitkähihaista paitaa, ja kevätsäillä mekko menee sellaisenaan tai takin alla.

Muokkasin tätäkin ohjetta mieleiseksi, kun kammoksuin sitä, että isot kappaleet olisi pitänyt liittää yhteen ompelemalla. Tein mekon yhtenä kappaleena ylhäältä alaspäin (kaulus on neulottu myöhemmin kiinni poimimalla silmukat pääntieltä) ja hihat raglanlevennyksin. Siispä säästyin saumojen ompelulta kokonaan! Apuna ylhäältä alaspäin neulomisessa ja mitoissa käytin Johanna Pajakosken ylösalaisneuleen ohjetta. Sovelsin sitä sopivaksi Amy Butlerin ohjeeseen ja neuletiheyteen. Ohjeen neuletiheys ei nimittäin vastannut ollenkaan käyttämäni langan tiheyttä, joten jouduin soveltamaan aika paljon. Sopivalla puikkokoolla sain tiheyden, jolloin pystyin käyttämään Butler-ohjeen silmukkamääriä koosta L, vaikka tarkoituksena oli saada aikaiseksi M-koon mekko. Mekosta tuli vähän pitempi kuin ohjeessa ehkä oli tarkoitettu sillä kastelun jälkeen se venähti hieman. Mutta ei haittaa ollenkaan, se ulottuu nyt vähän polven yläpuolelle, mikä on minulle ihan mieleinen mitta.
Tässä kuvassa kaulus vielä taitettuna, myös pystyssä se on minusta ihan hyvännäköinen. :)


Malli: Roll Neck Sweater by Amy Butler
Lanka: Lane Cervinia Le Fibre Nobili Merino Superfine, oranssi (4052) ja valkoinen (4001)
Puikot: 4 mm ja 4,5 mm

Ja niille, jotka kaipaavat jo niitä kankaita, niin niitäkin on tulossa piakkoin. Olen ostanut Amy Butlerin Love-mallistoa, joka tuli myyntiin Eurokankaaseen kevättalvella.

Kommentit

 1. Tosi, tosi kiva mekko, olis just mun malliakin ja värikin.
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Todella ihana neulemekko! Tuollaisesta tykkäisin kovasti itsekin, taidot ja hermot ei vain taitaisi riittää. Näyttää tosi kivalle ilmankin vyötä.

  VastaaPoista
 3. Hieno mekko! Olet onnistunut kaikesta säätämisestä huolimatta. Osaisimpa minäkin. Mie olen enemmän orjallinen ohjeiden seuraaja...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit