Kimonohihajakku



Taas ompelua. Kangas on Amy Butlerin uudesta Love-mallistosta. Kun näin tämän kankaan ekaa kertaa (Suuri Käsityölehti 2/2011 esitteli Amy Butlerin kankaita), ihastuin heti ja päätin, että tuosta on jotain tehtävä. Jonkinlainen jakku tuli heti mieleen, mutta en halunnut tehdä samanlaista pitkää takkia kuin esim. tämä Amy Butlerin malli, jonka ohje oli mainitussa SK-lehdessä. Halusin tehdä jonkinlaisen pienemmän jakun, jota voisi käyttää farkkujen kanssa ja/tai juhlajakkuna.

Vanhoja lehtiä selaillessa törmäsin sitten tähän kaavaan ja lähdin vähän niin kuin soitellen sotaan. Olisi tosiaan voinut miettiä loppuunkin asti koko tekemisen ennen kuin lähdin kangaskauppaan. Kun olin löytänyt kaavan, ostin kankaan. Olin merkinnyt itselleni kauppamuistilappuun kankaan menekin, mutta en ollut ottanut etukäteen huomioon, että kankaan kuvio kertaantui vain noin puolitoista kertaa kankaan leveydessä. Kaupassa sitten laskeskelin kankaan menekkiä uudestaan ja ostin onneksi tarpeeksi pituutta.

Kankaan leikkaaminen olikin sitten operaatio itsessään. En ole koskaan aikaisemmin leikannut tällaista kangasta, jossa kuvioiden täytyy mennä juuri kohdalleen eikä melkein. Siinä leikatessani sitten ajattelin, että olisikohan pitänyt ottaa sittenkin jokin toinen kaava tälle kankaalle, sillä selkäosan leikkaus ei tee kankaalle ihan täysin oikeutta, vaan sama kuvio näkyy hetken vierekkäin tuossa selän yläosassa. Lopputulos ei kuitenkaan ole niin hirvittävä, kuin kangasta leikatessani ajattelin.



Kaavaan kuului oikeasti etuosaan napitus, jota en ajatellut ihan loppuun asti ihan loppuun asti kangasta leikatessa (eli leikkasin himpun verran liian vähän saumavaroja). Siispä en halunnut lopulta nappeja jakkuun laittaa, vaan päätin hankkia siihen tällaiset aasialaistyyliset hakaset (ja onneksi niitä löytyi Karnaluksista!). Hakasten väri ei aivan täsmää kankaan pohjavärin kanssa, mutta on tarpeeksi lähellä kuitenkin. Näin sain etuosan kuvion täsmäämään kunnolla.



Jakku on vuoritettu ihan perusvuorikankaalla niin se menee helposti päälle. Aluksi ajattelin vuorittaa sen toisella Amy Butlerin kankaalla, mutta siinä ei olisi ollut mitään järkeä, halvempi vaihtoehto tämä ainakin on.



Nyt kun olen tehnyt käytännössä kaikki aloittelijan virheet, mitä tällaisen kankaan ompelussa voi tehdä, osaan ehkä ensi kerralla vähän paremmin. ;)

Myöhästyneesti Hauskaa Wappua!

Malli: Kimonohihajakku, Suuri Käsityölehti 3/2010
Kangas: Love by Amy Butler (Eurokangas). Vuorikangas Eurokankaasta.
Hakaset: Karnaluksista.

Kommentit

  1. Tämä on aivan upea! Kaunis jakku. Mulla ei olisi ikinä pinna riittänyt.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit