Unipussi
Näin tästä Schoppel Wollen Pop Corn -langasta tehdyn unipussin kaverini pojalla noin vuosi sitten ja ihastuin. Kaverini äiti oli mallin improvisoinut. Unipussi oli pehmoinen ja kutiamattoman tuntuinen. Lanka oli outoa, ei mitään suosikkilankaani, mutta juuri täydellistä unipussilankaa. Hankin omaan lankavarastoon ko. lankaa, tarkoituksena neuloa omalle pojalle unipussi. Projekti kuitenkin jäi, ja nyt vauva on jo niin iso, ettei tämäntyyppinen unipussi varmaankaan pysyisi hänen päällään koko yötä. Siispä toisen kaverini tytär saa nyt pehmoisen unipussin. Lahja on vielä antamatta, täytyy toivoa etteivät he käy täällä blogissa kurkkimassa etukäteen.

Roosanvärinen lanka on äitini jämälankoja, ilman vyötettä säilytetty, joten siitä ei ole mitään tietoa, mitä lankaa se on. Se sopi kuitenkin tähän projektiin kuin nenä päähän, ja sain sen viimeistä langanpätkää myöten kulutettua. Ja ihanaa neuloa joskus jotain tyttövauvajuttuja!

Minulla on vielä limenvihreää Pop Cornia jäljellä (sitä oman vauvan tekemätöntä unipussia varten) ja siitä on tarkoitus neuloa unipussi, mutta päättämättä vielä on, minne se unipussi sitten joutuu. Ajattelin antaa sen jonnekin hyväntekeväisyyteen.

Omat muistiinpanot:
Luotu 40 silmukkaa/etu- sekä takakappeleeseen (yht.80s.). Koko alaosa aina oikein neuletta (paras tälle langalle ja projektille). Alaosakappaleen korkeus on noin 35 cm, ja sitä on kavennettu kolmessa kohtaa molemmissä päissä 1 s., joten lopussa on 34 silmukkaa.
Sitten poimitaan tarvittava määrä (riippuen käytetystä langasta) yläosan silmukoita ja takakappaleeseen tehdään "napinläpiliepareet" ja myös etukappaleeseen olkapäille. Reunoissa 5s. ainaoikeaa, muuten sileää keskellä (myös takakpl:eessa).

Malli: Kaverin äiti ~ oma sovellus.
Lanka: Schoppel Wolle Pop Corn, valk. 6941. Roosa jämälanka (tuntematon). Novita Nalle aloevera luonnonvalk.
Puikot: 7 mm ja 4 mm.
Napit: 6 kpl (Stockmann).

Kommentit

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit