Splash of Beige


(kuvat Tanu K.)

Tämä olikin mielenkiintoinen projekti. Ihana malli ja mukava neuloa, ei saumoja ja ylhäältä alas yhtenä kappaleena, mutta... Oli suuria ongelmia neuletiheyden kanssa (kun en siis jaksanut sitä kunnolla laskea ts. kastella mallitilkkua ja arvioin langan venyvyyden hieman väärin - laiskan mokia ja lanka venyi kyllä todella paljon kastelussa). Kertaalleen tein tuon koko neuletakin helmaresoria vaille valmiiksi ja purin. Sitten tein kokoa suurempana uudestaan. Mitä tästä opin: Tee AINA mallitilkku, pese se, pingota, odota kuivumista jne... Kirjasin Ravelryyn neuletiheyden yksityiskohdat.

Tästä neuletakista ei tullut nyt ihan niin pitkä kuin alkuperäisohjeen tyylin oli tarkoitus olla, ja olisin ehkä voinut tehdä vielä yhden mallikerran lisääkin, mutta ajattelin siitä tulevan liian pitkän, kun työn lopullista pituutta oli kuivana vähän hankala arvioida. Mutta menee se näinkin. Ja lopulta olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, tästä tuli todella lämmin ja pehmoinen pakkasten neuletakki (kunhan ne pakkaset tulisivat). Ja ne hihat - onnistuin arvioimaan niiden pituuden oikein ja pingottamaan ne oikeaan pituuteen. :)
(kuvat Tanu K.)

Malli: Splash of Blue by Suvi Simola
Yarn: Lane Cervinia Le Fibre Nobili Mambo
Needles: 6 mm

Kommentit

 1. Ihana takki ja i-h-a-n-a-t saappaat! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Kyllä vaivannäkö kannatti, kun lopputulos palkitsee. Minusta tuo on ihan sopivan pituinen. Ylhäältä alas -neuleet on kyllä kivoja! Pitääköhän minun lisätä tämäkin loputtomaan to do-listaani... :D

  VastaaPoista
 3. Valtavan upea takki! Tämmönen lyhyempi versio puhuttelee mua enemmän, noin se on varmasti käytännöllisempi. Oli kyllä ehdottomasti vaivan arvoista saattaa tämä projekti loppuun - näytät niin kauniilta uudessa takissasi.

  VastaaPoista
 4. Upea takki, varsin onnistunut myös koon suhteen. Mistä tollasia saappaita saa? :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos mukavista kehuista :). Peikkotyttö ja Emma: Saappaat ovat UGG:in Lillian -saappaat, ostin ne jo aiemmin syksyllä Aleksi 13:sta. Ovat kyllä ihanat ja tosi lämpimät, mutta enemmänkin pakkaskelin saappaat ja ne pakkaskelit puuttuvat. Saappaissa on mokkapinta ja vaikka olenkin ne suojasuihkuttanut, niin en ole näillä sadekeleillä vielä raaskinut paljoa käyttää. Tulisipa lunta ja pakkasta!

  VastaaPoista
 6. Oi tää on ihana! Napitkin ihan täydelliset tuohon neuleeseen.

  Mun helmasyntini on toi mallitilkun kanssa hätäily. Nykyään sentään testaan puikot ja tiheyden, mutta en oikeastaan ikinä kastele ja pingota mallitilkkuja... Uuden neuleen aloittamisinnossa se tuntuu ihan liian pitkältä ajalta odottaa. :) Vaikka tietty se aika on melko lyhty verrattuna siihen, että pitää tehdä koko neule kahteen kertaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit