Armchair cover
Virkkasin, virkkasin ja virkkasin. Sitten virkkasin vähän lisää. Ja päättelin langanpäitä (vaikka pääosin kuljetin neliöiden langanpäät mukana seuraavalla kerroksella vähentääkseni päättelyä). Ja virkkasin lisää. Jossain vaiheessa ajattelin luovuttaa, koska virkkaaminen alkoi puuduttaa ja projekti ei meinannut millään valmistua. Mutta sitten virkkasin lisää. Ja vihdoin tuli valmista. Mökin toinen nojatuoli sai vihdoin päällisen.

Ensin tästä piti tulla peitto mökille. Mutta sitten katselin meidän rumia vanhan asunnon mökille päätyneitä nojatuoleja ja päätin, että jotain noille on tehtävä, että sitä jaksaa katsella pitempään. Laskin, että tarvitsen hiukan enemmän isoäidinneliöitä kuin peittoon. Yhteensä tässä on 186 neliötä. Ja lisäksi vähän ylimääräistä valkoista virkkausta parissa hankalassa paikassa, jonne neliöt eivät mallanneet oikein hyvin. Palojen yhdistely on tehty kiintein silmukoin. Laitan ehkä kuminauhan tuonne alareunaan, että päällinen istuu kauniimmin alareunastaan ja kaartuu sohvan alle. Nyt alareuna on jotenkin epätasainen.

Puuh. Mutta en ole virkkaaja todellakaan. Jossain vaiheessa alkoi tosiaankin kyllästyttää varsinkin, kun projekti oli näin massiivinen. Sellaisia pieniä nopeita virkkauksia on ihan kiva tehdä. Nyt kyllästyin kyllä niin paljon, että tällä hetkellä ei ole mielessä toisen tuolin päällystäminen virkkaamalla. Ehkä neulon sille päällisen. Kesämökkielämä alkaa olla meidän osalta tältä kesältä ohi, joten aloitan ko. projektin miettimisen vähitellen. Että ensi kesäksi tulisi valmista.

Mutta kaikesta tuskasta huolimatta olen lopputulokseen tosi tyytyväinen. Ja kesämökkielämä on ihanaa, koska siellä voi toteuttaa tällaisia värikkäitä projekteja, joita en kotona voisi toteuttaa. (Verhot on löydetty kirpparilta kolmella eurolla - kerrankin löysin jotain järkevää kirpparilta.)

Yarn: Novita 7 veljestä
Hook: 4 mm.


----

I crocheted, crocheted and crocheted. And got bored in the mean time but then I crocheted more. Finally this is finished. Originally this was supposed to be a blanket, but then I decided to cover this ugly armchair from our old apartment, which was taken to our summer cottage. There is still one armchair to cover but I am thinking to knit a cover to it. Frankly, I really got bored with this...

However, I am very happy with the result! And I love our summer cottage, where I can implement colourful projects like this that I would never do at home.

Kommentit

 1. Jösses, miten IHANA! Siis kertakaikkiaan ihanat värit!
  Tuo turkoosi on piste i:n päälle!
  Ps. Jos muistat laittaa sen suomennoksen s- postiini siitä joskus tilaamastani Hippie- villatakkiohjeesta :O)

  kahviajakanelia@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua! Kiitos muistutuksesta, nyt se lähti sähköpostilla! Anteeksi, että olen unohtanut!

   Poista
 2. Ei oo todellista! Mikä kaunotar! Kyllä kannatti sinnitellä loppuun asti. Ihan sanat loppuu kesken. Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen vaikka kieltämättä meinasin vaan luovuttaa muutamaan otteeseen.

   Poista
 3. Onpa kaunis ja mikä urakka! Riittäisipä kärsivällisyyteni moiseen urakkaan, tympäännyn ihan supernopeasti virkkaukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi tässä projektissa meni, niitä tympääntymiskohtauksia oli muutama ;)

   Poista
 4. Voi Meiju, tuostahan tuli aivan upea tuoli!

  VastaaPoista
 5. Wau, onpa komea päällinen! Alareunan kuminauha kuulostaa hyvältä idealta, tulee vielä viimeistellymmän näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri! Se taitaa vaan jäädä ensi kesään se kuminauhan laittaminen. :)

   Poista
 6. Ihan mahtava!

  Mie istuisin mielelläni tuossa ympäri vuoden, en ymmärrä miksi vain kesämökillä voisi olla kaunista, kotoisaa ja värikästä? Kuka jaksaa istua suurimman osan vuodesta jossain kokovalkoisessa, steriilissä "edustuskämpässä" ja vain kesiksi päästä oikeasti upeaan ympäristöön? Värit kunniaan! ;)

  Ja verhotkin on upeat, ottaisin samantien nuo paraatipaikalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kunpa osaisikin sisustaa sillä tavalla hyvällä maulla värikkäästi. ;) Meillä on nyt ihme sekavärinen koti - juuri maalattiin lastenhuone keltaiseksi - onneksi ollaan uskallettu tänne pari kivaa tapettia repäistä :). Mutta totta, värejä olisi ihana tuoda lisää!

   Poista
 7. Oo! Onpa hieno! Kyllä kannatti jaksaa, sen verran kiva lopputulos tuli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti tosiaan, vaikka vuosi tässä projektissa meni :).

   Poista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit