Isoäidinneliöprojekti, help!Mikä ihana kesäpäivä tänään olikaan! Ja eilinenkin oli lämmin, pilvisempi vaan, vaikka iltaa kohti tarjettiin tuossa meidän suojaisalla terassilla mainiosti ;). Tänään jopa jo hiki valui, kun istuin virkkaamassa isoäidinneliöitä puutarhakeinussa.
 Tuo isoäidinneliöprojekti alkoi jo viime keväänä (siitä täällä ja täällä). Minut valtaa aina kesää kohti väri-intoilu, viime keväänä suunnittelin Hippie-neuletakinkin ja taas on puikoilla vaaleanpunaista. Olen siis saanut taas innon takaisin näihin isoäidinneliöihin, joista piti tulla mökkipeitto. Suunnitelma on kuitenkin tässä talven aikana muuttunut sen verran, että olen päättänyt päällystää näillä meidän mökkituvan kaksi kolhoa ja rumaa nojatuolia. Mulla ei ole ollenkaan aikaisempaa kokemusta tuolien päällystämisestä, eikä juuri virkkaamisestakaan (käsiala on muuttunut sen verran, että näistä nyt virkatuista neliöistä tulee suurempia kuin viime kesänä virkatuista!). Mies otti minulle mitat tuoleista viimeisellä mökkikäynnillään (jolloin en ollut mukana) ja nopeasti laskettuna nuo neliöt eivät siihen istuinosaan ainakaan sellaisenaan vierekkäin asetu... Hmm.... Mitähän tässä oikein kannattaisi tehdä...? Olen nyt virkkaillut ehkä noin 80 ruutua (eikä mulla ole vielä laskettuna, kuinka monta ruutua kahden nojatuolin päällystämiseen menee). Todennäköisesti teen vain niin, että virkkailen ruutuja ison läjän, menen paikalle mökille ja paikan päällä virkkaan ruudut toisiinsa kiinni ja teen jotain yhdistämisvirkkausta nojatuolin muotoon sitten mökillä.

Tänä viikonloppuna ollaan tehty parsajuttuja, kylmäsavulohi-parsapaloja (ohje toissaviikkoisesta Me Naiset -lehdessä, olisin maustanut näitä ehkä enemmän ja lisäsin pinjansiemenet, mikä sopi hyvin), laitettu loput parsat risottoon ja katkarapupiirakkaan. Todettu, että grilli on melkein puhkiruostunut, eikä meillä ollut oikein motivaatiota sen puhdistamiseen tänään. Neulottu ulkona. Ja laitettu ulkokukat ruukkuihin. :)
It is officially summer now in Helsinki! I have been crocheting and knitting outside, I have done several asparagus foods, I have put my flower pot garden in order. :).

When summer starts to come, I get fascinated by colors (see e.g. my Hippie-cardigan and I am knitting pink again) and I have started to crochet the grandma squares once again. This is the project that I started last summer, more about it here. Originally, my plan was to create a blanket from the squares. However, my original plan got changed and now I am planning to cover two ugly arm chairs in our summer cottage with these squares. I have now experience on that, I am a bit worried how this turns out. I will probably just knit the squares together at our cottage and do some crocheting which binds the squares together and sets the covering to its place well fitted when I get to our cottage. By far, I have done 80 squares, I have measurements from the chair, and I have to do some counting how many squares do I still have to make. I am glad of any tips that You may have about arm chairs covering done with crocheting.

Kommentit

 1. Oi oi, miten ihanan blogin löysinkään :) Olen neulemallejasi ihaillut ravelryssä, mutta silti en tänne blogiisi löytänyt ennenkuin nyt, kun olit jättänyt blogiini kommentin.

  Ja heti on pakko kysäistä, voisiko mallejasi ostaa sähköpostitse ja maksamalla verkkopankissa tilisiirrolla? En ole ravelryn kautta ostanut vielä mitään, eikä minulla ole paypalia. Hiippa- myssyn tahtoisin ehdottomasti neuloa kummipojalleni, tulisi samalla opeteltua myös tuo magic loop- tekniikka :)

  Ja ai niin, niistä isoäidinneliöistä: Minä tekisin niiden kanssa ehkä niin, että ompelisin/virkkaisin neliöt yhteen ja jättäisin esimerkiksi istuinosaan tulevan kappaleen vähän oikeita mittojaan pienemmäksi, sitten virkkaisin yhteen ommeltujen neliöiden ympäörille vielä reunuksen, vaikka samaa pylväs- ketjusilmukka- ryhmää kuin neliöissäkin on. Eli jatkaisin neliöitä vielä "toiseen suuntaan". Ei tästä mun sepustuksesta nyt taida saada mitään tolkkua, olen liian innoissani tästä blogista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, kiva kun löysit tänne! Kiitos isoäidinneliövinkistä,jotain tuollaista itsekin mielessäni pyörittelin. Katsotaan nyt mitä siitä tulee, olisi hirveä hinku saada se valmiiksi jo tänä kesänä, mutta voi olla ettei onnistu...

   Kyllä tilisiirrollakin voit ostaa, laita vaan sähköpostia tuohon sivussa näkyvään osoitteeseen. Olethan huomannut, että osa ohjeista on vain englanniksi, kun neulomiskieleni on englanti ja olen vähän laiska kirjoittamaan ohjeita suomeksi ;). Ravelrysta ostaminen muuten sikäli kannattaa, että saat ohjeet ravelry-kirjastoosi, jossa ne säilyvät tallessa hamaan tulevaisuuteen. Ja jos ohjeisiin tulee päivityksiä, saat niistä varmasti myyjältä Ravelryn kautta tiedon. Ennen onnistui ilman paypal-tunnuksia ostaminen pelkästään luottokortin tiedoilla, mutta ei ilmeisesti enää. Se on vähän huono homma :(

   Poista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit