Viva Barcelona!

Meillä oli niin ihana Barcelonan matka, että ajattelin kirjoittaa kunnon raportin, että muistan itsekin matkasta jotain jälkeenpäin. Raskaus jotenkin tuntuu pehmentävän aivotoimintaa siten, että kaikki ei ehkä säily ihan kirkkaassa muistissa. Ensin ne matkan kuprut: unohdin järkkärikamerani kotiin, joten kuvaus tehtiin vain iPhonen voimalla ja jälkeenpäin muokkasin kuvia Instagramilla. Silti (tai ehkä juuri siksi) matkasta syntyi ihan kiva kuvakokoelma, kaikki tärkeät hetket tuli ikuistettua. Jos seuraat blogini Instagram-virtaa, niin osa kuvista on jo välähtänyt siellä.

Aluksi me yövyttiin miehen kanssa hotellissa nimeltä Lloret Ramblas, joka sijaitsi ihan La Ramblan Placa de Catalunyan päässä. Sisäänkäynti oli suoraan Ramblalle, mutta ranskalainen parveke sijaitsi pikkukujalle, kas näin:


Hotellissa ei ollut mitään moitittavaa, hintakin ihan kohtuullinen, kun varasin hyvissä ajoin etukäteen Booking.comista. Tykkäsin hotellin sijainnista sikäli, että siitä oli lyhyt matka shoppailemaan Catalunyan-placan ohi ja kuitenkin lyhyt matka toiseen suuntaan Barri Goticin kaupunginosan pikkukujille ja kahviloihin. Mies joutui tekemään vähän töitä, joten mulle jäi alkumatkasta ruhtinaallisesti omaa shoppailuaikaa, jonka käytin tietenkin kunnolla hyväkseni. Ostin muutaman vielä mahan päälle ulottuvan paidan ja neuletakin Massimo Duttista (ko. kauppaketju pitäisi saada Suomeen, laadukkaan tuntuisia, hyvistä materiaaleista valmistettuja vaatteita kuitenkin kohtuuhinnalla). Ostamani pellavapaidat olivat noin 15-30 euroa/kpl ja silkki-kashmirvillaneuletakki 50 euroa. En ole pitkään aikaan ostanut itselleni mitään neuletakkeja, mutta nyt oli langettava, kun kerrankin löytyi laadukkaan tuntuinen neuletakki ilman mitään akryylikuituja ja vielä kohtuuhinnalla. (Inhoan nyppyyntyviä akryylineuleita, argh!). Yksi pellavaneulostakki tarttui myös mukaan. Lisäksi lankesin liian kalliiseen Liu Jo:n toppiin, joka oli leikattu tosi kivasti siten, että meni vielä mainiosti mahan päälle, mutta tiedän sen istuvan raskauden jälkeenkin hyvin. Ja sen selkäpuoli on ihana. Oli vaan ostettava.Mukaan tarttui myös yksi Desigualin jakku sekä mekko, sekä vanhemmalle pojalleni paita samasta kaupasta. Oho, tulipa osteltua, mutta vetoan siihen, että ole shoppaillut itselleni ehkä puoleen vuoteen oikein mitään.

Ja ruoka oli tietenkin Barcelonassa ihanaa, täytyy todeta, että kuvat on aika ruokapainotteisia ;). Ja parasta oli tietenkin syödä kiireettömästi ihan pelkässä aikuisseurassa. Los Caracoles -ravintolaa Barri Goticissa voi suositella atmosfäärinsä ansiosta, ravintola on perustettu 1835 - mainio paikka.Los Caracoles sijaitsee korttelin päässä Placa Reial:lta, joka tässä alhaalla. Ihana Placa, mutta täynnä turisteja, käveltiin vain läpi.


Mulle jäi miehen töiden takia aikaa käydä myös neulomassa kahvilassa, vaikka ehdittiin me kävellä vähän ympäriinsä kahdestaankin. Barri Gotic on täynnä ihania pikkukujia, jotka tosin ovat täynnä matkamuistokrääsäkauppoja, mutta siellä kävely on sinänsä jo ihanaa. Pieniä kahviloita löytyy jokaisesta kadunkulmasta.
Käytiin miehen kanssa katsomassa Gaudin mestariteosta (jota siis rakennetaan edelleen, mies osasi kertoa, että arvioitu valmistumisaika olisi 2026) Sagrada Familiaa, mutta oltiin päätetty jo etukäteen ettei aiota jonottaa sisälle. Paikka kuhisi turisteja, ja me istuskeltiin sitten vain kirkon edessä olevassa puistossa ja katseltiin ihmisiä ja paikallista saippuakuplataiteilijaa :). Me käveltiin muuten Ramblalta Sagrada Familialle asti (matka 2 km), mitä en suosittele, sillä matkalla ei ole oikein mitään nähtävää ellei nyt sitten halua ottaa kävelyä urheilun kannalta. Suosittelen metroa.
Barcelonassa jotenkin tuntuu unohtuvan, että onhan siellä se merikin. Sagrada Familialta ajettiin metrolla rantaan asti, käveltiin, ruokailtiin ja ihailtiin maisemia. Rannasta sikäli jäi jotenkin kolho tunnelma, vaikka oli siellä kivoja kuppiloitakin. Barcelona on jotenkin kotoisampi siellä kaupungin kahviloissa.

Nyt on pakko mennä nukkumaan, matkaraportti jatkunee parin päivän kuluttua... :)


Kommentit

 1. Barcelona kiinnostaisi.
  Pitikö joku varausmaksu suorittaa ennakkoon hotellista vai vasta paikan päällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varailin meidän kaikki hotellit (2 kpl Barcelonasta ja 1 kpl Zaragozasta) booking.comista, jossa maksu riippuu vähän hotellista ja sen tarjouksesta. Toinen Barcelonan hotelli veloitettiin suoraan luottokortilta, ensimmäinen vasta paikan päällä. Tosin luottokortin tiedot oli syötettävä kuitenkin, eli tod.näk. veloitus olisi tapahtunut, ellei oltaisi saavuttu paikalle. Joissakin hotelleissa oli peruutusmahdollisuus (esim. viimeistään 4 päivää ennen) ilman lisämaksua. Sinne vaan, ihana paikka!

   Poista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit