Poncho ja pieni kisa
(Kuvat Tanu K.)

Osaan aika vähän käyttää ponchoja, ehkä siksi, että niitä on hankala jotenkin käyttää takin alla ja takin päälle en osaa niitä pukea, vaikka siinä tietysti ne toimisivat paremmin. Nyt kuitenkin jossain vaiheessa kevättalvea sain päähänpiston, että teen ponchon korvaamaan kevättakin, sillä vatsakummun tunkeminen takin sisään voi joskus olla vähän tukalaa. Sopivaa mallia ei tietenkään löytynyt, joten piti suunnitella itse. Idea noista käsivarsirei'istä tuli myös jossain vaiheessa, se vähän helpottaa kaikennäköistä toimimista, kun käsiä ei tarvitse nostella ponchon alta. Tässäkään neuleessa ei ole ommeltuja saumoja, vaan se on ylhäältä alas saumattomasti tehty. Vatsakummun poncho myös peittää aika tehokkaasti. ;) Ihan kesähelteiden asuhan tämä ei ole, mutta jos tuleva kesä on yhtään samanlainen kuin viime kesä, niin tulen tarvitsemaan tätä kylminä iltoina mökillä. Tai toppatakkia.

Tästä ponchosta on myös tarkoitus kirjoittaa ohje, laitan kohta koeneulojakuulutuksen Ravelryyn. Jos olet kiinnostunut koeneulomaan, ota yhteyttä sähköpostitse tai Ravelryn kautta viestillä. Poncho on yhden koon neule eli jos haluat isomman koon, helman pituutta vain jatketaan.

Ja hei, sitten ihan pieni tärkeä tiedotus pienestä kilpailusta: 
Ehdota nimeä poncholle kommentoimalla! Olen surkea keksimään nimiä näille malleilleni, ja pelkkä poncho on tosi tylsä. Paras nimiehdotus palkitaan jollain käsityöaiheisella palkinnolla (jota en ole vielä päättänyt, mutta palkinto voi olla esim. kirja, lankaa tai lehtiä). Nimiehdotus voi olla suomenkielinen tai englanninkielinen tai ihan mitä vaan, mitä mieleesi tulee tästä! Ehdottelulle on aikaa heinäkuun loppuun saakka!

Veljeni otti taas hyviä kuvia, vaikka kirosi valon muuttumista kesken kaiken. Mutta mun mielestä auringossa ei ole mitään vikaa. Veljeni perusti facebookin valoukuvausprofiilin, sivuista voi käydä tykkäämässä täällä. Enemmänkin veli saisi kuvaamiaan juttuja sinne laittaa ;).Ja koska tämä on käsityöblogi, niin täytyy vielä mainita tuosta rannekorustani, joka on ukkini tekemä. Se on tehty puunpaloista, ne on hiottu kauniiksi soikioiksi käsin ja porattuihin reikiin puhotettu kuminauha. Ukki alkoi eläkepäivillään harrastaa puutöitä, tuo rannekoru on tehty vuonna 1999. Ukin käsistä on syntynyt könninkelloja lapsille ja lapsenlapsille, kitaroita (muistaakseni monikossa), viulukin muistaakseni, erilaisia hyötyhuonekaluja, astioita sekä koruja. Mummini sen sijaan suunnitteli aikoinaan neuleita neulelehtiin, niitä on julkaistu 50-60-luvuilla suomalaisissa neulelehdissä.

----

Poncho pattern by Meiju K-P (Rav project link) (I am writing a pattern, if you are interested in test knitting, e-mail me or contact via Ravelry message).
Yarn: Lane Cervinia le Fibre Nobili Val Gardena
Needles: 5 mm

I am a bit lazy to wear ponchos, or I haven't felt them that easy to wear. However, sometime in winter I decided that I need a poncho for my crowing baby belly. And here is the result (because I did not find a pattern that pleased me enough, I designed my own). I decided to make arm holes and wearing this is much easier that way. 

And now a small announcement: This pattern needs a Title because poncho is little boring and unimaginative (as I am with my pattern titles). So I am announcing a competition, where you can suggest a name, title to this poncho pattern. The best suggestion (I am choosing it, or announcing a vote about the suggestions) is rewarded with a book (finnish), some yarn or knitting magazines (I have to decide). So leave a comment and suggest a name for this pattern, please! :) The title competition ends at the end of July.

My brother took the photos again, he has a photography profile in Facebook, you can like it here. However, I would like to see more of his work there ;).

A few words about my bracelet. It is made by grandpa, who started to make different wood handicrafts after he retired. He has made furniture, big clocks called könninkello, guitars, a violin, pieces of jewelry and different bowls. My grandma, however, designed knitwear for Finnish magazines in 50's and 60's.

Kommentit

 1. On tosiaan kaunis malli, ja nuo käsireiät ovat kyllä omiaan lisäämään ponchon toimivuutta. Nimiehdotus: Chocolate Cowl. :-)

  VastaaPoista
 2. Katselin ponchon upeaa väriä ja mietin, että se kätkee tällä hetkellä sisäänsä pähkinän, siispä kookospähkinä tai sitten espanjaksi Cocotero, kookospalmu.

  VastaaPoista
 3. Mainio vaatekappale! Choko-pon, Pon-Choko tai Suklaapulla :-)

  /älpee

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis ja hyvän pituinen ja mallinen! Ihan tulee hyvän lämmin olo sitä katsellessa ... aivan kuin olisi kodan sisällä :) Olisiko Kota-Poncho - Kellokas-poncho?

  Nyt samalla kysyisin sinulla inspiraatiota taikka linkkejä sellaiseen neulottuun sohvatyynyyn? Ajattelin ommella toisen tyynyn pellavasta ja villasta, ja toinen olisi kiva neuloa puuvillasta vaikka tuplalangalla jotta voisi käyttää suurempia puikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, unohdinkin vastata tähän neulottu sohvatyyny -kysymykseen. Tämä oli pitkään mielessä, muistelen että joku kysyi, mutta sitten en löytänyt kommenttia mistään. Vasta nyt kun tarkistin näitä kisa-vastauksia, huomasin. Eli yksi kiva ilmaisohje on esim. täällä: http://www.yhteishyva.fi/viihde-ja-vapaa-aika/neuleohjeet-ja-askartelu/neulottu-tyyny-palmikkoneuleesta/0218010-90627

   Ja samoista tyynyistä ihana toteutus täällä: http://sadunlangoilla.blogspot.fi/search/label/interior%20decoration

   Isojen puikkojen ohje tuo ainakin on, tulisi nopeasti valmista :)

   Poista
 5. Kivannäköinen poncho!!
  Kukas näyttelijä se olikaan siinä elokuvassa Pieni suklaapuoti? Se puodin omistajan tytär oli nimeltään Anouk. Sopisiko se nimeksi?

  VastaaPoista
 6. Ponchon muotokin tuo mieleen kummun, varsinkin sen jälkeen kun tietää mitä sen alle kätkeytyy ja väri taas on kuin multaa...minun nimiehdotus olkoot siis Myyränpesä.

  VastaaPoista
 7. Minä pysyttelen suomenkielessä, nimi; Kaarnalaiva, tuli heti mieleeni kun katselin kaunista pontsoasi.

  VastaaPoista
 8. Pitkot -han ne siinä!

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis! Lämmittäisi varmasti ihanasti tällaisena koleana päivänä. Noista tummista leteistä tuli ensimmäisenä mieleen intiaaniprinsessa Pocahontas. Olkoon se siis ehdotukseni. :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis ja lämpöisen näköinen! Kuusenkäpy?

  VastaaPoista
 11. Ihana poncho! Todella kaunis, niin väriltään kuin malliltaankin. Nimeksi tuli heti mieleen "Mencho = Meijun poncho".

  VastaaPoista
 12. Kaarnakello on nimiehdotukseni. Kauniita neulomuksia sinulla.
  PÄIVI

  VastaaPoista
 13. Todella kivoja nimiehdotuksia, itsellä tuli ponchosta mieleen mennyt maailma; Anna Karenina ja tsaarien aika eli nimiehdotus voisi olla vaikka Romanov.

  VastaaPoista
 14. Ponchosi on väriltään kauniin suklainen... Hieno oivallus tehdä käsivarsille kolot. Suklainen poncho ja ihana rannekoru; mieleen tulee pähkinäsuklaa. Ehdotan siis nimeksi "Pähkinäsuklaa". "Suklaahuntukin" tuli kuitenkin ensimmäisenä mieleen.
  Sari

  VastaaPoista
 15. Suklaa tuli minulle ensimmäiseksi mieleen, mutta sitä on jo ehdotettu erityyppisesti useamman kerran. Lazy Poncho? Eli siis laiskan naisen takki. :) Siinä käytössä poncho minulla ainakin on.

  VastaaPoista
 16. Suklaa minullekin tuli ensimmäiseksi mieleen, tietysti värin takia. Suklaahuntu olisi mielestäni upean ponchon nimi.

  VastaaPoista
 17. Pontsossa on useampia palmikoita, joten nimi ehdotukseni on Letit.

  VastaaPoista
 18. Ehdotan kahta eri nimeä:
  September tai Charlotte.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit