Villasukat ja kehuja Sadulle


Yarn: Novita Nalle & Novita Nalle Aloevera
Needles: 3,5 mm

These are socks for my friend Satu's charity project in which the purpose is to knit small socks for babies born in Vaasa. Serkkuni Sanna osallistui Costumen kehukampanjaan ja heitti kehun minulle. Mulla menee tällaisesta suomalaisuuteen epätyypillisestä kehumisesta aina pasmat ihan sekaisin enkä oikein osaa kiitelläkään kunnolla. Mutta kiitos, olen oikein iloinen ja otettu kehuista, Sanna valitsi ihanat sanat kehuihini! Voisin kehua Sannaa takaisin siitä, että Sanna tosiaan on toteuttanut oman unelmansa, opiskellut uuden ammatin töidensä ohella ja tekee nyt sivutoimenaan meikkaaja-stylistin keikkoja toiminimellä. Sannalla on loistava visuaalinen silmä, mitä tulee stailaamiseen ja todella taitava kyky ymmärtää, mitä meikattava ja kammattava haluaa. Sanna tekee meikin ohessa kampauksen kuin kampauksen kädenkäänteessä (en tajua, miten joku osaa tuon homman, omaa tukkaani en saa ikinä mitenkään) ja kuuntelee ja toteuttaa asiakkaan toiveita tarkasti. Sanna tulee tekemään meikin paikan päälle, kotiin tai minne asiakas haluaa. Itse olen ollut todella tyytyväinen niihin kertoihin, jolloin olen saanut olla Sannan meikattavana ja kammattavana. Ja ihana kotikin Sannalla on (enemmän saisit laittaa kotikuvia blogiisi ;) )! Sannan Studio Smagin sivuihin voi tutustua täällä. Ja Sannan Siveltimellä -blogi löytyy täältä.

(Tässä välissä on pakko paljastaa epätrendikkyyteni - Sanna siellä haukkoo henkeään ;) - eli se, että Costume-lehti on mulle aivan tuntematon, nyt kuulin siitä ensi kertaa. Näin äitiytynyt näköjään olen, apua!)

Takaisinkehujen jälkeen laitan kehut kiertämään Sadulle, joka ensinnäkin perusti ihanan neulekerhon, johon saan viikottain osallistua. Myöhemmin Satu muutti toiselle paikkakunnalle, mutta onneksi pääsimme taas pari viikkoa sitten tapaamaan, kun Satu pääsi osallistumaan kerhoomme Helsingissä. Satu tekee ihania käsitöitä! Sen lisäksi, että Satu on muutenkin ihana ihminen, niin hän on perustanut hyväntekeväisyysprojektin, jossa kerätään villasukkia Vaasan keskussairaalassa syntyneille vauvoille. Minusta on kunnioitettavaa, että Satu sen lisäksi, että on kahden lapsen äiti, jaksoi perustaa ja organisoida tällaisen projektin. Toivottavasti Satu saa toimittaa oikein monet villasukat keskussairaalaan. Ja vielä ehdit muuten osallistua neulomalla pienet villasukat, nehän valmistuu kädenkäänteessä!  

Tein jälleen yhdet villasukat Sadun projektiin. Ko. hyväntekeväisyysprojektin loppukiri lähestyy, sillä ymmärsin, että Satu odottaa sukkia lähetettävän toukokuun aikana. Ymmärsinkö oikein? Näistä tuli vähän hassut sukat, sillä kyseessä oli täysin jämälankatyö, värit ja langat loppuivat kesken, eli hassut sukat syntyi. Toivottavasti näistä on jollekin pienelle vauvalle (tai vauvan äidille) silti iloa. :)

Ai niin, ja se vielä, että tuolta Costumen sivuilta sai tuoda yhden kuvan kehujen piristykseksi. Tuon nämä Minna Parikan Raquel Mirror Blue -kengät, joista mulle noista valittavista kuvista tuli eniten Satu mieleen. Voisin hyvin kuvitella nämä Sadun jalassa. Itse pyörittelin vastaavia kenkiä käsissäni (ja jaloissani) muutamia viikkoja sitten. Ihanat! Mutta budjettini ei antanut periksi, ja toiseksi en nyt juuri keksinyt tilaisuutta, missä näitä pitäisin. Kenkäkaappini on hyvin tavanomaisen ruskea-musta ja tuleviin ystävän häihinkin ostin ihan tavalliset mustat kiiltonahka-avokkaat.Kommentit

 1. No nyt kyllä meni mullakin pasmat sekaisin. Kiitos, ihana Meiju! Olipas kiva lukea tuollaista tekstiä. Samoin oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa, teitä kaikkia!

  Vauvansukkaprojektiin otetaan sukkia vastaan touko-heinäkuussa. Pitäisikin laatia kunnon kirjoitus tuosta aikataulusta. Toivon, että sukat ovat minulla heinäkuun lopussa, jotta saan vietyä ne sairaalaan synnyttämään mennessäni. Syyskuun alusta alkaen otan sitten vastaan taas Hyvän Mielen Sukkia ;)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Meiju kauniista sanoistasi <3
  Nyt mulla meni sitten pasmat ihan sekaisin... tshihhh ;D
  Ihana idea tuo vauvansukkaprojekti. Tiedä vaikka tarttuisin puikkoihin piiiiitkästä aikaa ;) Tsemppiä kaikille!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit