Laukkuompelua

Neuloja tarvitsee projektipussukoita ja laukkuja. Nämäkin kankaat on muhineet pitkään kaapissa, odottaneet aikaa ja inspiraatiota. Samoin laukunkahvat ovat lojuneet ties miten pitkään kaapissa, vuosia. Ompeluun tarvitaan aikaa ja tilaa ja kumpaakaan ei ihan viime vuosina tunnu olleen omassa kodissa. Nyt ajattelin, että ennen kuin vauva tulee, mulla on hieman aikaa (tilaa ei juurikaan) ottaa nämä kankaat käyttöön, siksikin, että saataisiin kaappeihin vähän lisää säilytystilaa. Projekti kangasvaraston tuhoaminen alkoi siis näistä.
Ensimmäiseksi tein tämän kassin ruskeilla kahvoilla. Kahvat on ostettu juuri tätä kangasta varten, sopivat kivasti yhteen. Vuorikankaaksi mielessä on varmaankin ollut joku toinen vaihtoehto, mutta nyt käsiin osui tällainen vihreä kangas, joka pääsi vuoriksi. Laukun kaava on oma, leikkasin pohjaksi päistään pyöristetyn noin 45 cm pituisen ja 20 cm levyisen palan. Laukun sivukappaleet ovat noin 50 cm:n korkuiset. Laukun sisälle tein tilanjakajataskun (josta oli tässä valossa todella vaikea ottaa kuvaa) eli tasku jakaa laukun kahtia sisältä. Lisäksi ulkona on yksi vuorin ja sivukappaleen väliin jäävä tasku. Pohja on kovitettu huopakovikkeella ja sivukappaleet tavallisella liimatukikankaalla. Vuorissa ei ole tukikankaita. Sulkijaksi laitoin käsinommeltavan nepparin, kun ei ollut sellaista hienoa magneettilukkoa, jollaisia tällaisissa laukuissa olisi järkevä käyttää. Tästä tuli täydellinen projektikassi, jossa on hyvä kuskata ja säilyttää neuleprojektejaan.

Toinen laukku on ihan yksinkertainen kangaskassi (ilman tukikankaita), johon myöskin leikkasin palaset vapaalla kädellä. Kahvojen ompelu tähän kassiin olikin hankalampi juttu. Ensin tein sen käsin, mutta sitten kahvat pyörivät pois paikoiltaan, joten tikkasin vielä vuorin ja päällikankaan yhteen kahvojen alta. Se ei ollutkaan maailman helpoin juttu, mutta koska kassin ilmekin on muutenkin ryttyinen, niin eipä tuo haittaa ettei jälki ole maailman siisteintä. Tämä kassi pääsee mökille erinäiseksi säilytyskassiksi.
Viimeinen projekti tällä erää oli kankainen säilytyslaatikko, joka on kauttaaltaan kovitettu liimahuopakovikkeella. Tässä vaiheessa alkoi ote jo herpaantumaan; huomaatteko, mikä tässä meni mönkään? Säilytystehtävänsä boxi kuitenkin ajaa, laitoin sinne osan kangastilkuista, joille mietin vielä käyttöä.

Kaikkien näiden projektien kankaat ovat muuten Amy Butlerin Midwest Modern tai Love-mallistosta. Yksiväriset vuorikankaat eivät ole, vaan ne on jotain peruspuuvillaa Eurokankaasta.

Vielä on projektia, eli kankaita jäljellä. Muutama isompi pala, joista vielä ainakin yksi tai kaksi laukkua tulee. Enimmäkseen kylläkin epämääräisen kokoisia tilkkuja, mutta niitäkään en raaski heittää pois, kun ovat niin ihanan värisiä. Täytyy keksiä niille jotain käyttöä.

Kommentit

 1. Ihania ompeluksia ja niin tarpeellisia! Olisipa mulla ja ompelukoneella edes hieman paremmat välit, että voisin joskus tuollaisten teosta edes haaveilla! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Ei näiden ompelu niin hirveän vaikeaa ole, mullakin itse asiassa kyllä kesti taas hetken aikaa päästä väleihin ompelukoneen kanssa, katkaisin yhden neulan jne... Mutta siitä se sitten taas lähti.

   Poista
 2. Ihana tuo eka kassi ja loputkin kivoja! En minä mitään vikaa huomannut tuossa viimeisessäkään. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ei sitä vikaa ehkä niin huomaakaan, jos ei tiedä (onneksi) ;).

   Poista
 3. Todella kauniita laukkuja - ja aivan tosi charmantti kahva-systeemi siinä ylimmäisessä - kivat ne helmet!
  Ja kiitos tuosta päättelyohjeesta aiemmassa postauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvat on hankittu Tallinnasta monta vuotta sitten. Tosi kivat nuo ylimmät kahvat on käytössäkin, laukku mahtuu olkapäällekin :).

   Poista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit