Lankaostoksilla SiperiassaEnnen juhannusta teimme koko perheen voimin reissun Etelä-Uralille, Tsheljabinskiin, mihin mieheni on reissannut edestakaisin töihin koko kevään. Oli ihan hauska lähteä katsomaan, miltä kaupunki näyttää, kun pelkkien puheiden perusteella ei ihan kaikkea voi kokea. Koko matkan ajan mielessä oli tietysti myös lankakaupan löytäminen ja paikallisen lankatarjonnan katsastaminen. Olimme matkalla 10 päivää, mutta yhtään lankakauppaa ei tullut vastaan ensi alkuun. Etsintää hankaloitti tietenkin myös se, ettei meistä kumpikaan puhu venäjää. Kukaan miehen työkavereista ei tuntunut tietävän yhdenkään lankakaupan sijaintia, kunnes sitten viimeisenä päivänä kaksi tuntia ennen lentokenttäkuljetuksen lähtöä sain kuulla , että eräs lankakauppa oli 15 minuutin kävelymatkan päässä hotelliltamme.

Lähdin lopulta niin tohinoissani liikkeelle poikien kanssa, kun mies oli töissä, että unohdin kunnon kamerani hotellille ja jouduin ottamaan pari huonoa kuvaa kännykällä (enkä oikein edes tiennyt, saiko kaupassa kuvata ja en voinut sitä kysyä, kun en venäjää osaa eikä kukaan koko kaupungissa puhunut englantia). Häsläsin myös kaupasta ulos lähtiessäni niin kiireellä, että unohdin ottaa kuvan kaupan ulkopuoleltakin (se vasta oli näky, huonokuntoista tietä ja rakennusta - mielenkiintoisen näköinen paikka).

Kauppa oli lankahypistelijän painajainen ;), kaikki langat olivat vanhanaikaisesti tiskin takana tai lasien alla kurkisteltavina, ja niihin sai koskea vain myyjän avustamana. Viittomakielellä sitten näytin, mitä lankoja haluan hypistellä ja myyjä ne sieltä ystävällisesti minulle antoi. Vyötteissä langan nimi oli länsimaisin kirjaimin, mutta tarkemmat tiedot kyyrillisillä aakkosilla, joten sekoitelankojen tulkkaaminen oli minulle ylipääsemätöntä. Siispä ostinkin vain viisi kerää 100%:sta alpakkalankaa, jossa metrejä oli mielettömästi (333 m/100 g). Hinnat olivat hitusen halvemmat kuin Tallinnassa, 500 grammaa alpakkaa maksoi 1000 ruplaa (noin 25 euroa).

Vielä en tiedä, mitä näistä langoista tekisin, onko ideoita?Neulelehtitarjontaa oli paljon, mutta yhtään neulelehteä en ostanut, sillä ei siitä minulle mitään iloa olisi ollut lukutaidottomuuden takia.


Ja sitten reissukuvia. Haluaako joku kuulla tarkemmin reissusta?
Kommentit

  1. Kuvat kertoivat jo paljon, mutta kyllä käyn matkan kohokohdatkin mielelläni lukemassa!

    Anu

    VastaaPoista
  2. Täytyypä kirjoittaa sitten kunnon reissutarina paremmalla ajalla. Taidan laittaa sen kokonaan omaksi postaukseksi, kun täällä kommenttiboxissa se on vähän näkymätön. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit