Wilhelmiina vihdoin valmisHuh, että tässä oli työtä! Mutta tykkään! Tämä on ihana päällä, vaikka teinkin ehkä helmasta vähän turhan leveän - olisi pitänyt sovittaa aikaisemmassa vaiheessa, mutta en sitten purkamaankaan halunnut ryhtyä. Nyt helmaan lantion kohdalle muodostuu pienet pussit.

Lanka oli bambuviskoosisekoitelankaa (50% bambua, 50% akryylia). Ärsyttävän liukasta neuloa, mutta silti jotenkin takertuvaista bambupuikkojen kanssa, joten oli pakko neuloa metallipuikoilla. Palmikko-osuuden taisin tehdä bambupuikoilla, muuten siitä ei olisi tullut mitään. Aloitin tämän joskus huhtikuussa, ja palmikko-osuuden kanssa meni ikuisuus. Luovuttaa en kuitenkaan aikonut, tein palmikkoa pari riviä kerrallaan iltaisin. Sitten kun pääsi helman sileään neuleeseen, niin se olikin jo ihanan terapeuttista. :)

Malli oli mieleeni: ommeltavia saumoja ei ollut lainkaan. Ensin neulottiin palmikko-osuus alhaalta ylös, sitten poimittiin hihasilmukat ja viimeiseksi tehtiin helma poimimalla silmukat palmikko-osuuden alaosasta.

Malli: Wilhelmiina by Neja, ilmainen ohje löytyy Mohairmetsä-blogista.
Lanka: Schachenmayr nomotta Micro Bamboo (konepesu 30 astetta, ei silitystä)
Puikot: 4 mm.
Satiininauha Stockmannilta.

Kommentit

Lähetä kommentti

Olen iloinen kaikista kommenteista!

Suositut tekstit